Ha egy állásinterjún már eleve furcsaságokat tapasztalunk az arra ad következtetést, hogy a leendő munkahelyünk sem lesz megfelelő. A túl rövid, vagy ép a nagyon hosszú állásinterjú sem ép bizakodó. Ha az alkalmazottak jönnek-mennek, vagy ép a főnökünk a legfiatalabb ember, az sem túl szerencsés eset.

A túl hosszú állásinterjú.

Természetesen a munkaadó dönti el, hogy egy interjú milyen hosszú legyen, mennyire kívánja a leendő alkalmazottját kiismerni. Ám ha már az interjú szokatlanul hosszúra nyúlik, több fordulós vagy ép egyoldalú kihallgatás szerű, már-már inkább büntetésre hasonlít, akkor az bizony rossz előjel lehet, mind a cég és mind a munkakörnyezetre nézve is.

Az állásinterjú túl rövidre sikerül.

Ha tovább tart eljutni még egy közeli állásinterjúra is, mint az valójában amilyen hosszú, akkor azt egy rossz előjelnek is vehetjük. Ha nem szánnak ránk elég időt, mi sem tudjuk kellően bemutatni saját magunkat. Lehetséges, hogy nem sok érdeklődő van az adott munkakörre, valami fura ok miatt és már bárkit felvesznek. Gondoljuk jól át, lehet hogy mi sem szeretnénk itt dolgozni, ha mások sem.

Jönnek-mennek az alkalmazottak.

Természetesen ne olyan céget keresünk ahol mindenki az élete végéig hűséges, ott dolgozik, de tekinthetjük intő jelnek ha kivétel nélkül mindenki újonc. Mert akkor valami nem stimmelhet vagy a főnökség sosem lesz megelégedve az ott dolgozó emberekkel, vagy maguk az alkalmazottak menekülnek el a munkahelyről. Természetesen egy cég sem reklámozza ha rossz körülmények közt kell dolgoznunk.

Ha mi vagyunk a legöregebbek az irodában.

Természetesen vannak fiatal főnökök, cégvezetők is akik jól végzik munkájukat, de általános szabály, hogy egy ilyen pozícióba eljutni időbe telik, és sok tapasztalat is szükséges hozzá, hogy valaki vezetővé váljon.

Ha túl lelkes az új cég vezetője

Ha egy új még nem befutott cégnél vagyunk, lehetséges hogy a cégvezető megpróbál majd a vállalkozása jövőjéről, leendő sikerekről meggyőzni minket. Bár a mostanra nagy cégek is így kezdték, de egy új vállalat lelkesedéséből nem biztos hogy pénzügyi siker is lesz.